Dačić i Zaharijeva o epidemiji i bilateralnoj saradnji

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa zamenicom premijera za pravosudnu reformu i ministarkom spoljnih poslova Republike Bugarske Ekaterinom Zaharijevom.

U razgovoru je konstatovano da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom Covid-19 u Srbiji i u Bugarskoj značajno poboljšala zahvaljujući pravovremenim i adekvatnim merama koje su preduzete u obe države, kao i da su već započete aktivnosti ka punoj normalizaciji odnosa i nastavku saradnje dve države, prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.

Ministri su konstatovali da je između zvaničnika dve države i u periodu trajanja epidemije održavan stalan nivo komunikacije i saradnje, o čemu, između ostalog, svedoči i sastanak u kvadrilateralnom formatu sa predstavnicima Grčke i Rumunije, održan 19. maja 2020. Tom prilikom je postignut dogovor o normalizaciji režima ulaska i otvaranju graničnih prelaza, a bilo je reči i o mogućnostima produbljivanja saradnje u predstojećem periodu.

U cilju očuvanja dinamike razgovora, ministar Dačić je pozvao ministarku Zaharijevu u posetu Republici Srbiji, navodi se na kraju saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Izvor i foto: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar