Dimitrovgrad najtransparentnija opština u Pirotskom okrugu

Prema istraživanju koje je sprovela organizacija “Transparentnost Srbija” tokom 2020. godine, Dimitrovgrad je najtransparentnija opština u Pirotskom okrugu. Na listi od 145 opština i gradova zauzeo je 45. mesto, sa 51. poenom.

Kad je reč o ostalim opštinama u okrugu, sledeća je Babušnica koja se nalazi na 60. mestu, Bela Palanka je na 73. i Pirot na 80. mestu.

Indeks transparentnosti meri se na osnovu 95 indikatora, a konačne ocene su u rasponu od 0 do 100. Na toj skali posle Dimitrovgrada koji ima 51. poen, je Babušnica sa 48 poena, Bela Palanka sa 46 i Pirot sa 45.

Bosilegrad je prema ovom istraživanju zauzeo 61. mesto sa 48 poena.

Najotvorenija za svoje građane i javni uvid je Opština Bečej, a najmanje transparentne su Opština Bela Crkva i Grad Jagodina. U istraživanju „Transparetnosti Srbija“ učestvovalo je 145 opština i gradova u Srbiji.

Rezultate o celom istraživanju za sve gradove možete pogledati OVDE.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar