a

Dimitrovgrad najtransparentnija opština u Pirotskom okrugu

Prema istraživanju koje je sprovela organizacija “Transparentnost Srbija” tokom 2020. godine, Dimitrovgrad je najtransparentnija opština u Pirotskom okrugu. Na listi od 145 opština i gradova zauzeo je 45. mesto, sa 51. poenom.

Kad je reč o ostalim opštinama u okrugu, sledeća je Babušnica koja se nalazi na 60. mestu, Bela Palanka je na 73. i Pirot na 80. mestu.

Indeks transparentnosti meri se na osnovu 95 indikatora, a konačne ocene su u rasponu od 0 do 100. Na toj skali posle Dimitrovgrada koji ima 51. poen, je Babušnica sa 48 poena, Bela Palanka sa 46 i Pirot sa 45.

Bosilegrad je prema ovom istraživanju zauzeo 61. mesto sa 48 poena.

Najotvorenija za svoje građane i javni uvid je Opština Bečej, a najmanje transparentne su Opština Bela Crkva i Grad Jagodina. U istraživanju „Transparetnosti Srbija“ učestvovalo je 145 opština i gradova u Srbiji.

Rezultate o celom istraživanju za sve gradove možete pogledati OVDE.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar