a

“Tri sekunde – ceo život”, na letovanje bez žurbe

JP “Putevi Srbije”, Ministarstvo saobraćaja i Asocijacija automobilskih novinara pokrenuli su kampanju “Tri sekunde – ceo život”. U animaciji koju su napravili stručnjaci JP “Putevi Srbije” jasno se vide koje kategorije vozila i kako treba da drže rastojanje, prenosi RTS.

Akcija će trajati celo leto i vozači na auto-putevima, pored merenja prosečne brzine na manjim relacijama, treba da obrate pažnju i na rastojanje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 513-1024x683.jpg

Na auto-putevima i putevima u poslednje tri godine poginulo je 190 ljudi ne držeći propisano rastojanje.

“Ako se na auto-putu dogodi nezgoda onda su to nezgode nenormalnih razmera, u kojima može da učestvuje i 200 ili 300 vozila, a nikad manje od deset vozila u nizu, samo što vozači ne očekuju takvu radnju ispred sebe”, rekao je za RTS Milan Vujanić iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

U Hrvatskoj i Sloveniji se na primer nepoštovanje rastojanja naplaćuje 150 evra, a kontroliše sa nadvožnjaka auto-puteva.

T. Petrov (izvor: RTS / Dragan Milutinović)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar