a

Građani Srbije od 1. juna mogu da urade test na antitela, cena 1.200 dinara

Od ponedeljka, 1. juna građani Srbije mogu na lični zahtev da se testiraju na antitela i da provere da li su imali koronavirus. Svi oni koji žele da urade ovaj test moraće da izdvoje 1.200 dinara.

Kako je za RTS rekla direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić, test se može uraditi u svim domovima zdravlja i institutima za javno zdravlje širom zemlje.

Direktorka RFZO-a ističe da je za potrebe testiranja neophodno uzeti krv iz prsta ili vene, ali se, prema njenim rečima, pouzdanija analiza dobija iz venske krvi.

Pojašnjava da ukoliko postoje indicije da je neka osoba imala koronavirus, tada se, kako kaže, obavezno radi i pi-si-ar test koji je u tom slučaju besplatan.

 A. Todorov (izvor: RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar