a

VIDEO: U Dimitrovgradu održani roditeljski sastanci za buduće učenike prvog i petog razreda

U Osnovnoj školi “Hristo Botev” u Dimitrovgradu održani su roditeljski sastanci za buduće učenike prvog i petog razreda.

Prisutnima se obratila direktorka škole Katarina Simeonov istakavši pravila formiranja odeljenja u prvom i petom razredu. Ona je naglasila da je najbolje rešenje da se formiraju odeljenja sa manjim brojem učenika i da roditelji imaju nekoliko varijanti – deca roditelja nacionalnih manjina imaju pravo da se obrazuju na maternjem jeziku; dvojezično, odnosno na srpskom i bugarskom jeziku; kao i na bugarskom jeziku.

This image has an empty alt attribute; its file name is 5-1024x683.jpg

Simeonov je rekla da od danas počinje upis učenika u prvi razred preko portala e-Uprave i da je za upis, takođe, potreban obavljeni lekarski pregled.
Sastancima su prisustvovali Dejan Milev, opštinski većnik za obrazovanje i informisanje opštine Dimitrovgrad, Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji i Slavica Vasov Antov, potpredsednica Saveta.

Po završetku sastanka izjave za medije dali su Dejan Milev, Katarina Simeonov i Stefan Stojkov.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jun 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar