a

Simeonova: Osnovna škola “Hristo Botev” obeležava svoj dan, 66 osmaka polagalo probne testove

Osnovna škola “Hristo Botev” u Dimitrovgradu danas proslavlja 151. godišnjicu od svog osnivanja, ali jubilej nije obeležen na planiran način, imajući u vidu situaciju u vezi sa epidemijom koronavirusa.

Direktorka škole Katarina Simeonov je za FAR rekla da je ova obrazovna ustanova organizovala niz aktivnosti zahvaljujući, kako je istakla, svojim saradnicima Sportsko turističkom centru Caribrod i Radio-televiziji Caribrod,

Simeonova navodi da je danas bilo u planu predstavljanje monografije o radu škole, ali da je iz objektivnih razloga odložena najverovatnije za početak nove školske godine.

Osvrćući se se na probne testove koje su osmaci radili juče i danas, Simeonova je navela da je 66 učenika osmog razreda moglo da proveri svoje znanje pred malu maturu 17., 18. i 19. juna. Ističe, da su đaci test iz srpskog jezika i kombinovani test radili juče u svojim domovima, dok su probni test iz matematike rešavali danas u učionicama.

Opširnije u izjavi Katarine Simeonov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar