a

Izbori 2020: U Bosilegradu proglašene dve izborne liste

Za opštinske izbore u Bosilegradu u danu kada u ponoć ističe rok za podnošenje i proglašenje kandidata i izbornih listi za lokalne izbore 2020. proglašene su dve izborne liste, rečeno je FAR-u u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Prva proglašena lista je „Vladimir Zaharijev-To smo mi-Aleksandar Vučić-za našu decu“. Ta lista, koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bosilegrad, ima kanditate za svih 31 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu.

Druga proglašena lista je „dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka“. Lista nije kompletna i nastupa sa 11 kandidata za isto toliko odborničkih mesta.

Kako je za Far rekao predsednik Opšinske izborne komisije i koordinator Radnog tela za sprovođenje izbora, Miodrag Jakimov, ovakvo stanje se ne može smatrati definitivnim, jer rok za učešće na izborima ističe tačno u ponoć 5. juna 2020., kada će se znati ko će sve učestvovati na njima, kao i tačan broj upisanih u birački spisak, koji u ovom trenutku iznosi nešto preko 7.600 punoletnih žitelja opštine Bosilegrad.

S. Aleksić (izvor: Opštinska izborna komisija Bosilegrad)

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar