a

Besplatni udžbenici za učenike osnovne škole

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kroz projekat “Nabavka udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola”, obezbediće besplatne udžbenike za školsku 2020/2021. godinu.

Kako je napisano na fejsbuk stranici Osnovne škole “Hristo Botev” u Dimitrovgradu pravo na besplatne udžbenike imaju učenici iz socijalno i materijalno ugroženih porodica (primaoci socijalne novčane pomoći), učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom (koji se obrazuju po IOP-u) i učenici koji su u porodici treće ili svako naredno rođeno dete koje je u sistemu školovanja.

Dokazi koji roditelji ili staratelji treba da dostave za učenike iz socijalno i materijalno ugroženih porodica je važeće rešenje kojim se utvrđuje pravo na ostvarivanje socijalne novčane pomoći.

Učenici koji se obrazuju po IOP-u ne dostavljaju dokumentaciju, dok je za učenike koji su u porodici treće ili svako naredno rođeno dete potrebna potvrda iz škole ili fakulteta u svojstvu učenika, odnosno studenta za stariju braću ili sestre.

U saopštenju je navedeno da je rok za dostavljanje dokumentacije petak, 12. jun. Za buduće prvake dokumentaciju treba dostaviti školskom bibliotekaru u terminu od 9:00 do 12:00 časova, a za ostale razrede odeljenskom starešini.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar