Još 69 zaraženih, virus i u osnovnim školama

U Srbiji je zabeleženo još 69 pozitivnih na koronavirus. Preminulih u poslednja 24 časa nije bilo, saopšteno je na sajtu covid-19.rs, na kome se navodi i da je do sada urađeno 282.049 testova, a od poslednjeg preseka 5.239.

Uz ukupno 250 preminulih prosečna stopa smrtnosti je 2,09 %, dok je virus zabeležen kod 11.965 osoba. U Srbiji ima 447 aktivnih slučajeva i 15 pacijenata na veštačkoj ventilaciji.

Govoreći za N1, epidemiolog Zoran Radovanović je rekao da ga brine što je doneta odluka da se kontakti sa obolelima ubuduće ne testiraju, jer je situaciju ocenio kao „objektivno rovitu“.

„U poznu jesen možemo da očekujemo drugi talas ili u ranu zimu“, naveo je Radovanović.

Od 37 poslatih uzoraka u laboratorije u Nišu i Beogradu sa teritorije grada Vranja, osam je pozitivno na koronavirus, saopštio je Zavod za javno zdravlje u Vranju, preneo je Fonet.

Dve kovid bolnice u Vranju trenutno imaju 66 pacijenata kod kojih je potvrđen koronavirus.

U isto vreme kako javlja RTS jedan učenik osnovne škole „Vladimir Rolović“ na Petlovom brdu u Beogradu zaražen je koronavirusom. Svi učenici i nastavnici koji su bili u kontaktu sa tim učenikom su u izolaciji i biće testirani.

Takođe RTS prenosi da je profesor osnovne škole „Ratko Mitrović“  na Novom Beogradu zaražen koronavirusom. Profesor nije bio u kontaktu sa decom i kolegama, jer se nastava odvijala onlajn, napominje RTS.

Izvor: covid-19.rs / RTS / N1 / Fonet

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar