Miljan Ilijev i Borislav Grigorov ostvarili plasman na državno finale Sportskih igara mladih

Takmičari Stonoteniskog kluba “Mladost” i učenici osnovne škole “Georgi Dimitrov” iz Bosilegrada Miljan Ilijev i Borislav Grigorov osvojili su prva mesta na Sportskim igrama mladih koje su minulog vikenda održane u Kuršumliji. Oni su time stekli pravo da se nadmeću na državnom finalu u Beogradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 102-1024x683.jpg

Ilijev je bio najbolji u kategoriji dečaka uzrasta 2005. godište i mlađi. U istoj uzrasnoj grupi drugo mesto zauzeo je još jedan stonoteniser “Mladosti” Vladan Stojnev, dok je njegov klupski kolega Boris Stoimenov ostao bez plasmana među tri najbolja takmičara.

Kod dečaka rođenih 2008. i mlađih, osim prvoplasiranog Grigorova, od bosilegradskih stonotenisera nastupili su još David Evtimov i Dušan Stojanov. Evtimov je bio treći, dok je Stojanov ispao u ranoj fazi nadmetanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 103-1024x683.jpg

Trener mladih bosilegradskih stonoteniskih nada Nikola Taleski je rekao da se nije nadao ovakvom uspehu zbog, kako kaže, izostanka sa takmičenja ponajboljih pojedinaca. Naglašava da su oni koji su učestvovali na igrama u Kuršumliji premašili sva očekivanja i na najbolji mogući način dokazali da predstavljaju dobar zalog za budućnost.

On ističe da predstoje još nekoliko kvalifikacionih turnira na kojima će i drugi stonoteniseri imati priliku da se pridruže Ilijevu i Grigorovu na zavšnoj smotri u Beogradu.

Taleski je po već ustaljenom običaju zahvalio opštini Bosilegrad i tamošnjem sportskom savezu na finansijskoj pomoći, ističući da na taj način obezbeđuju deci uslove za postizanje vrhunskih sportskih dometa.

A. Todorov

Foto: Nikola Taleski / STK “Mladost” Bosilegrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar