Na Gradini sprečen ilegalan prenos gotovo 73.000 evra

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina”, kod Dimitrovgrada, sprečili dva pokušaja ilegalnog prenosa deviza u iznosu od skoro 73.000 evra.

Kako je navela Uprava Carine, prvi slučaj je otkriven kada je na redovnu izlaznu kontrolu stigao “mercedes” holandskih registarskih oznaka u kome su ka Turskoj putovala trojica muškaraca, koji su carinicima rekli da imaju samo lični prtljag. Međutim, detaljnim pregledom otkriveno da je automobil pun neprijavljenog novca, a u torbama u prtljažniku vozila, carinici su otkrili 86.950 neprijavljenih evra, dok su sva trojica putnika u odeći koju su nosili na sebi imali još po 6.000 evra.

Njima je vraćeno po 10.000 evra koje mogu bez prijavljivanja da se prenesu preko granice, dok je ostatak od 62.950 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

This image has an empty alt attribute; its file name is 119-1024x683.jpg

Sličan pokušaj sprečen je samo nekoliko časova kasnije, kada je jedan holandski državljanin turske nacionalnosti u jastuku u atomobilu pokušao da prokrijumčari neprijavljene evre.

Ovoga puta carinike je probao da zavara 54-godišnji vozač koji je putovao sam iz Holandije ka Turskoj u automobilu “folksvagen” polo holandskih registarskih oznaka. On je tvrdio da sem ličnog prtljaga kod sebe ima 3.000 evra, ali se to ubrzo pokazalo kao netačno, jer su carinici utvrdili da je pored prijavljenih 3.000 evra sakrio još 17.000 u jastuku, koji se nalazio na zadnjem sedištu “folksvagena”.

I ovom putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok će ostatak od 10.000 biti predmet prekršajnog postupka, navodi Uprava Carine.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar