Preminuo jedan pacijent, još 71 slučaj koronavirusa

U poslednja 24 časa u Srbiji preminula je još jedna osoba od posledica koronavirusa, a potvrđen je kod još 71 osobe, saopšteno je na sajtu covid-19.rs. Ukupan broj žrtava od početka epidemije je 252.

Prema poslednjim informacijama testirane su 4.932 osobe, a ukupan broj osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja je 291.996.

U Srbiji su od početka epidemije potvrđena 12.102 slučaja infekcije, a na respiratorima je njih 14.

Procenat smrtnosti je 2.08%, a broj aktivnih slučajeva je 488.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 117 korisnika i 34 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 518, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite 189.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi se u saopštenju.

Izvor: srbija.gov.rs / covid-19.rs

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar