Pionirke “Balkana” 14. juna na prvenstvu centralne Srbije u Kruševcu

Od poslednjeg učešća na nekom sportskom nadmetanju na kojem se predstavio Atletski klub “Balkan” iz Dimitrovgrada prošlo je gotovo tri i po meseca. Nakon ukidanja vanrednog stanja u zemlji izazvanog pandemijom koronavirusa, počela je postepena normalizacija u svim sferama društvenog života, pa i sportu. Tako će u nedelju, 14. juna sedam članica “Balkana” nastupiti na prvenstvu centralne Srbije u pionirskoj konkurenciji u Kruševcu.

Najviše predstavnika dimitrovgradski sportski kolektiv imaće u disciplini bacanje kugle u kojoj će nastupiti Iva Micev, Lena Petrović i Jovana Ivković. U skakačkim disciplinama takmičiće se Jana Borisov i Maša Milić u skoku u vis i Natalija Ćirić u skoku u dalj. Na 200 metara trčaće Ana Ignjatov.

Aleksandar Markov, sekretar “Balkana” je u izjavi za FAR rekao da će predstojeće takmičenje predstavljati prvi nastup za atletičare ovog kluba još od 1. marta kada je Jana Borisov osvojila srebro na mitingu u prestonici Bugarske.

Istakao je da je klub počeo sa treninzima neposredno nakon ukidanja vanrednog stanja i dodao da njegovi članovi naporno i vredno rade kako bi nakon duže pauze što pre dostigli željeni nivo forme. Naglašava da osim dobrog nastupa mladih atletičarki na takmičenju u Kruševcu očekuje i poneku medalju.

A. Todorov

Foto: AK “Balkan” Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar