Izbori 2020: U Dimitrovgradu i Bosilegradu utvrđene zbirne izborne liste za lokalne izbore

Opštinske izborne komisije u opštinama Dimitrovgrad i Bosilegrad donele su rešenja o utvrđivanju zbirnih izbornih listi kandidata za odbornike Skupština opština za predstojeće lokalne izbore raspisane za 21. jun.

Prema rečima Gajomira Đorđevića, predsednika OIK-a, u Dimitrovgradu je proglašeno šest izbornih listi među kojima su: “Aleksandar Vučić – Za našu decu”; “Demokratska partija Bugara – Nebojša Ivanov”; “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)”; “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”; “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbije (JS)” i GG ”Feniks” Caribrod, radom i istinom za stabilnu porodicu, Milko Sokolov-Ganja. Đorđević je kazao za FAR da je ukupan broj birača koji će moći da se izjasne za jednu od navedenih opcija 8383.

This image has an empty alt attribute; its file name is 153-1024x683.jpg

Miodrag Jakimov, predsednik OIK-a u Bosilegradu je rekao za FAR da su u toj opštini proglašene dve izborne liste, a to su: „Vladimir Zaharijev – To smo mi – Aleksandar Vučić – Za našu decu“ sa ukupno 31 kandidatom i „dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ sa 11 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. Na teritoriji bosilegradske opštine, prema rečima Jakimova, u birački spisak je upisano 7606 birača.

Za mesto u lokalnom parlamentu u Dimitrovgradu u izbornu trku ulazi 156 kandidata sa 6 listi, a u Bosilegradu 42 kandidata sa dve izborne liste.

 A. Todorov

Foto: Stefan Pavić / Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar