Još 105 pozitivnih na Covid-19 u Bugarskoj, 4 osobe preminule

U Bugarskoj je u poslednja 24 časa registrovano još 105 novih slučajeva pozitivnih na Covid-19 od 2642 testirana na koronavirus, a preminule su još 4 osobe. To pokazuju podaci Nacionalnog informacionog sistema, koje je objavilo Ministarstvo zdravlja.

Raspodela po oblastima je sledeća: Stara Zagora – 22, Sofija grad – 17, Šumen – 12, Pazardžik – 12, Sofija oblast – 9, Smoljan – 8, Sliven – 7, Plovdiv – 3, Pleven – 3, Krdžali – 2, Trgovište – 2, Gabrovo – 2, Blagoevgrad – 1, Vraca – 1, Dobrič – 1, Ćustendil – 1, Razgrad – 1, Haskovo – 1.

Ukupan broj registrovanih slučajeva je 3191. Od njih su 1303 aktivna.

Kod medicinskog osoblja ukupan broj pozitivnih je 317.

U bolnici sa COVID-19 smešteno je 215 pacijenata, a 15 njih je na odeljenju za intenzivnu negu.

Od početka epidemije 172 osobe u Bugarskoj su preminule od posledica ove bolesti.

Izlečeno je 1716 osoba, 28 njih je registrovano u poslednja 24 časa.

Aktuelne informacije o epidemiji u svetu možete pogledati OVDE.

Novim naredbama ministra zdravlja od ponedeljka 15. juna nošenje maski i drugih zaštitnih sredstava ostaje obavezno u gradskom prevozu, apotekama i zdravstvenim ustanova. Od 15 do 30. juna se ne dozvoljava poseta diskotekama, noćnim barovima i klubovima. Detaljnije o naredbama na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja R. Bugarske.

Izvor: mh.government.bg / BNR

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar