U Pirotskom okrugu laboratorijski potvrđena 162 slučaja

Prema poslednjoj informaciji Zavoda za javno zdravlje Pirot od 15.06.2020., u Pirotskom okrugu na koronavirus pozitivne su 162 osobe. Kako prenose pirotski mediji, najviše ih je u Pirotu 115, pa u Babušnici 26, u Beloj Palanci 20, dok je u Dimitrovgradu pozitivna samo jedna osoba.

U informaciji se takođe navodi da je od početka epidemije, pa do 15.06.2020. godine, uzeto 2.333 uzoraka i da je urađen isti toliki broj PCR testova.

Zavod za javno zdravlje i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u Pirotu navode da su u poslednje vreme najčešći uzroci infekcije porodični kontakti i kontakti na radnom mestu i da su oni pod epidemiološkom i zdravstvenom kontrolom, te da se nalaze u kućnoj izolaciji.

Navode i da je potrebno i dalje sprovoditi mere prevencije i da se u narednom periodu mogu očekivati pojedinačni slučajevi, ali i kako stoji, porodične epidemije.

Zavod za javno zdravlje Pirot obaveštava da se pored PCR testova sprovodi i testiranje, tzv. serološkim ili brzim testovima, kojima se potvrđuje prisustvo antitela.

Izvor: Zavod za javno zdravlje Pirot / Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar