Stamenov: 48 maturanata dimitrovgradske gimnazije završilo srednje obrazovanje

Polaganjem završnih ispita i dodelom diploma i svedočanstava, maturanti gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” zvanično su završili svoje srednje obrazovanje.

Od ukupno 50 učenika završnog razreda opšteg i turističkog smera, 48 je uspešno prebrodilo poslednju etapu na ovom obrazovnom nivou, dok je dvoje maturanta ostalo za avgustovski rok. Ovo je u izjavi za portal FAR rekao direktor gimnazije Bratislav Stamenov.

U ovoj obrazovnoj instituciji teku pripreme i za narednu školsku godinu, a prema rečima Stamenova, plan je da se u prvi razred upiše minimum 75 učenika u četiri odeljenja. Navodi da će biti formirana dva gimnazijska odeljenja, po jedno na srpskom i bugarskom jeziku, kao i jedno sa obrazovnim profilom turistički tehničar u kojem će učenici pohađati nastavu na bugarskom. Direktor naglašava da će svi zaintersovani đaci moći da se upišu za smer trgovac, treći stepen, koji će, kako kaže, ponovo biti obnovljen.

Iako je organizacija maturske večeri bila pod znakom pitanja zbog epidemije koronavirusa, ova svačanost koja simbolizuje kraj jednog poglavlja u životima srednjoškolaca će prema rečima direktora gimnazije biti održana i ove godine. Navodi da će osim proslave koje će biti održana u četvrtak, 25. juna, u jednom dimitrovgradskom restoranu, biti organizovana i tradicionalna maturska šetnja.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar