Izbori 2020: Lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” ubedljiva u Dimitrovgradu, radikali jedini ispod cenzusa

U Srbiji su juče održani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije, najviše glasova birača u Dimitrovgradu dobila je lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu”. Za ovu političku opciju na lokalu je glasalo 3181 građanin, odnosno 56,93%.

This image has an empty alt attribute; its file name is 311-1024x683.jpg

Prvi na pobedničkoj listi Vladica Dimitrov je u izjavi za Radio-televiziju Caribrod zahvalio građanima na podršci, a ujedno čestitao i svim političkim grupacijama koje su prešle cenzus. Prema njegovim rečima, ostvareni rezultat je očekivan i predstavlja plod petogodišnjeg rada Srpske napredne stranke u Dimitrovgradu.

“Demokratska partija Bugara – Nebojša Ivanov” dobila je podršku 823 birača (14,73%).

Za listu “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)” glasao je 541 birač, odnosno 9,68%. Prvi na ovoj listi Zoran Gerov je rekao za FAR da je na ovim izborima, u odnosu na prethodne, SPS ostvarila za oko 30% bolji razultat, ali da su njegova očekivanja bila veća, imajući u vidu način kampanje i kadar koji se našao na ovoj listi. On je naglasio da će stranka ostati dosledna svojim principima i da će raditi, kao i do sada, u interesu građana.

Lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbije (JS) dobila je poverenje 6,96% građana Dimitrovgrada (389 glasova). Ivica Mladenov je za FAR istakao da je zadovoljan izbornim rezultatima s obzirom da je opštinski odbor te stranke čiji je on kandidat pod rednim brojem jedan, osnovan pre nešto više od mesec dana i da je bilo veoma malo vremena za kampanju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 312-1024x683.jpg

Za listu “GG Feniks Caribrod, radom i istinom za stabilnu porodicu, Milko Sokolov – Ganja” na lokalnim izborima glasalo 3,81 odsto birača (213 glasova). Drugi na ovoj listi Dušan Tasev je u izjavi za FAR rekao da je uprkos većim očekivanjima zadovoljan izbornim rezultatima. Ističe da je od registracije ove grupe građana do početka predizborne tišine bilo veoma malo vremena za kampanju, posebno u prigradskim naseljima i seoskim sredinama.

Lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” je jedina koja je ostala ispod cenzusa. Ova stranka je u Dimitrovgradu sakupila 164 glasa, odnosno 2, 93%.

Na lokalnim izborima u Dimitrovgradu od upisana 8.394 birača glasalo je 5.588, od čega je bilo 5.311 važećih i 277 nevažećih listića.

Uskoro se očekuju zvanični rezultati lokalnih izbora u Dimitrovgradu kada će se znati tačan broj osvojenih odborničkih mandata u lokalnom parlamentu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar