Izbori 2020: Stare garniture zadržale vlast u Dimitrovgradu i u Bosilegradu

Prema nezvaničnim rezultatima, na lokalnim izborima u Dimitrovgradu najviše glasova birača, 56,6 odsto, osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Prvi na listi Vladica Dimitrov izjavio je za RT Caribrod da je za tu listu glasalo 3.182 građana Dimitrovgrada i da očekuje 18 odborničkih mandata od ukupno 29 mesta u Skupštini opštine Dimitrovgrad.

Listi “Demokratska partija Bugara – Nebojša Ivanov” pripalo je 15 odsto glasova birača (828 glasova) ili 5 odborničkih mesta, a listi “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)” 9,7 odsto (538 glasova), odnosno 3 odbornička mesta.

Prema nezvaničnim podacima, mesto u lokalnom parlamentu sa dva odbornička mesta imaće i lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS), koja je na lokalnim izborima osvojila 7 odsto, odnosno 389 glasova građana.

Jedno odborničko mesto osvojila je i lista “GG ”Feniks” Caribrod, radom i istinom za stabilnu porodicu, Milko Sokolov-Ganja, za koju je na lokalnim izborima glasalo 3,8 odsto birača (212 glasova).

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” ostaće bez odbornika, a za nju je glasalo 2,97 odsto birača (164 glasa).

Iz Izbornog štaba liste „Vladimir Zaharijev – To smo mi – Aleksandar Vućić za našu decu“ FAR je dobio informaciju da je za ta lista odnela ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Bosilegradu. Drugi na listi Stefan Stojkov izjavio je za FAR da je ta lista osvojila oko 90 odsto glasova birača u toj opštini.

Na izborima u Bosilegradu učestvovala je i lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ sa 11 kandidata.

FAR

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar