a

Izbori 2020: Zaharijevu trideset od tridesetjednog odbornika u Opštini Bosilegrad

U Bosilegradu je na lokalnim izborima ubedljivu pobedu ostvarila lista okupljena oko aktuelnog predsednika opštine Vladimira Zaharijeva pod nazivom „Vladimir Zaharijev – To smo mi – Aleksandar Vućić – Za našu decu“.

Ona je, prema još uvek nezvaničnim rezultatima, osvojila 30 od 31 mandata u opštinskom parlamentu ili 4.522 glasa od 5.010 građana koliko je glasalo na 31 biračkom mestu za lokalne izbore. Na drugom mestu je lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, kojoj je glas dalo 163 birača i time joj omogućilo jedno odborničko mesto u Skupštini opštine. Na glasanju je bilo i 325 nevežećih listića.

U opštini Bosilegrad na parlamentarne izbore izašlo je manje nego na lokalne izbore, odnosno 4.857 lica sa pravom glasa. Najviše glasova – 4.191 dobila je lista „ Aleksandar Vučić – Za našu decu“, druga je lista okupljena oko SPS-a i JS-a sa 316 glasova, na trećem mestu je lista okupljana oko Aleksandra Šapića sa 61 glasom i na četvrtom Srpska radikalna stranka sa 56 glasova, pokazuju nezvanični rezultati.

This image has an empty alt attribute; its file name is 308-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 309-1024x683.jpg

U izjavi za FAR Vladimir Zaharijev svoju ubedljivu pobedu vidi u činjenici „da narod ne zaboravlja da opštinsko rukovodsvo živi na isti način kao i on sam, deleći s njim i pobede, ali i teške momente“. Zaharijev se zahvalio svima koji su glasali za listu koju predvodi i isto tako i onima koji nisu glasali za nju.

On nije hteo da pravi prioritete svog novog mandata, ali je napomenuo da najviše očekuje od dovođenja investitora u opštinu Bosilegrad, u čemu će mu pomoći Republika Srbija.

Vladimiru Zaharejivu je ovo šesti uzastopni mandat na čelu opštine Bosilegrad, u kojoj pravo glasa na jučerašnjim izborima imalo 7.606 građana, odnosno 460 manje nego na izborima 2016. godine.

Na lokalnim izborima u Bosilegradu učestvovale su dve liste – „Vladimir Zaharijev – To smo mi – Aleksandar Vućić – Za našu decu“ sa 31 kandidatom i „Dr Vojislav Šešelj Srpska radikalna strana“ sa 11 kandidata za odbornike.

S. Aleksić

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar