Nove mere, pozitivne 102 osobe, preminula još jedna

U poslednja 24 časa od posledica koronavirusa preminula je još jedna osoba, saopšteno je na sajtu covid-19.rs. Ukupan broj žrtava od početka epidemije je 263.

Prema poslednjim informacijama, testirano je 6.025 uzoraka, od kojih je 102 pozitivno. Do sada je ukupno testirano 351.285 uzoraka.

Ukupan broj aktivnih slučajeva je 775, a 19 je na respiratorima. Procenat smrtnosti je 2.01%.

Zasedao je i Krizni štab i odlučio da je od danas obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu, kao i da putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva.

Napominje se da maske ne moraju biti hirurške, odnosno kupljene u apoteci, već građani mogu da koristite i pamučne maske za višekratnu upotrebu.

Krizni štab je, takođe, uputio preporuku da se maske nose u svim zatvorenim prostorima, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije, prodavnice i tržne centre.

Vlada Srbije nastaviće i u narednim danima sa velikom pažnjom da prati razvoj epidemiološke situacije i o svemu će redovno i blagovremeno obaveštavati građane, navodi se u saopštenju posle sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

Izvor: covid-19.rs / N1 / Fonet

Foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar