a

U Dimitrovgradu povrđen novi slučaj koronavirusa

Još jedna osoba iz Dimitrovgrada pozitivna je na Covid-19, izjavio je predsednk opštine Vladica Dimitrov. On kaže da se novozaraženi pacijent nalazi na Infektivnoj klinici u Nišu i da su kontakti izolovani, dok je test jednog sumnjivog slučaja negativan.

Dimitrov je za radio-televiziju Caribrod istakao da je prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, epidemiološka situacija nesigurna i da je u poslednjih deset dana u Pirotu registrovano desetak novoobolelih. Kaže da će u Dimitrovgradu biti uvedene određene restriktivne mere ako se pogorša epidemiološka situacija, među kojima je i zatvaranje gradske pijace. Dimitrov preporučuje mere opreza, poštovanje socijalne distance i nošenje zaštitnih maski.

Poslednji registrovani slučaj koronavirusa u opštini Dimitrovgrad zvanično je evidentiran 7. maja i bio je asimptomatski.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar