Do 15. jula produžena vanredna epidemiološka situacija u Bugarskoj, još 130 pozitivnih na Covid-19

Na osnovu odluke Vlade, vanredna epidemiološka situacija u Bugarskoj će trajati do 15. jula.

“Ne planiramo uvođenje novih ili vraćanje starih, strožih mera” – naveo je ministar zdravlja Kiril Ananijev.

Na snazi ostaju mere držanja fizičke distance i održavanja lične higijene. Kontrola poštovanja mera će biti pooštrena. Odluka je bazirana na detaljnoj analizi epidemiološke situacije u zemlji, dodao je Ananijev.

U vezi sa merama uvedenim u cilju sprečavanja širenja virusa, premijer Bugarske Bojko Borisov je kazao da niko ne može da kaže šta je pravilno, a šta ne. Ceo svet pokušava da ovaj problem reši metodom probe i greške, naveo je on i upozorio ministra omladine i sporta da će stadioni biti zatvoreni zbog neodgovornog ponašanja navijača.

Još 130 osoba pozitivno na Covid-19

U poslednja 24 sata u Bugarskoj je potvrđeno još 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pokazuju najnoviji podaci Nacionalnog informacionog sistema koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja. Testirano je 2.946 uzoraka. Ukupan broj obolelih od Covida-19 u zemlji dostigao je 4.114, a aktivnih slučajeva je 1.689.

Oporavilo se još 46 pacijenata, čime je broj ozdravelih osoba porastao na 2.217. Na bolničkom lečenju su 362 osobe, a 13 je na intenzivnoj nezi. Broj preminulih od posledica te bolesti iznosi 208. U poslednja 24 časa registrovan je jedan smrtni slučaj – preminula je 65-godišnja žena koja je imala dijabetes, hronično neurološko i srčano oboljenje.

Aktuelne informacije o epidemiji u svetu možete pogledati OVDE.

Izvor: BNR / mh.government.bg / FAR

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar