a

Na jugu i jugoistoku oblačno, u ostalim krajevima Srbije sunčano i toplije

Sinoptičari RHMZ-a za sredu u južnim i jugoistočnim krajevima najavljuju oblačno vreme, a u ostalim delovima zemlje pretežno sunčano i toplije. Najviša temperatura od 22 do 27 stepeni.

U četvrtak sunčano i još malo toplije uz umeren jugoistočni vetar, Temperatura u jutarnjim satima od 12 do 17, a tokom dana od 25 do 28 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi, u petak i subotu još toplije sa maksimalnom temperaturom od 27 do 31 stepeni.

U periodu od 28. juna do 2. jula preovlađivače sunčano i toplo vreme. U popodnevnim satima ponegde se očekuju kratkorajni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura do 30 stepeni.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Podeli vest
Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar