U Dimitrovgradu od četvrtka kovid ambulanta radi 24 časa

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da građani koji imaju simptome respiratornih infekcija ili simptome oboljevanja od Covid-19 (povišena temperatura, kašalj, bol u grlu) treba najpre da se jave u posebnu ambulantu (kovid ambulanta) matičnog doma zdravlja.

U Dimitrovgradu će od sutra kovid ambulanta raditi 24 časa, rekao je za FAR Robert Petrov, direktor Doma zdravlja, Navodi da se pacijenti sa tegobama javljaju telefonom ili dolaze u Dom zdravlja gde im se vrši pregled.

Petrov ističe da u zavisnosti od kliničke slike i u skladu sa instrukcijama Ministarstva zdravlja pacijentima se radi dodatna dijagnostika, nakon čega, ukoliko ispunjavaju uslove, kako kaže, bivaju podvrgnuti serološkom testiranju ili tzv. brzom testu.

Tek nakon toga i uz konsultaciju sa lekarima iz doma zdravlja, pacijentima će se odrediti dalji način lečenja.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, prethodnih dana zabeležen je povećan broj građana koji su direktno dolazili u prijemnu ambulantu Klinike za infektivne i tropske bolesti, i to bez ikakvih simptoma ili sa simptomima drugih oboljenja, koja se lako i efikasno dijagnostikuju i leče u domovima zdravlja. Zato je važno da svi kovid suspektni (sumnjivi) građani poštuju ovu proceduru i prvi pregled obave u kovid ambulanti u svom domu zdravlja, stoji u saopštenju tog ministarstva.

A. Todorov (izvor: srbija.gov.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar