a

Stabilizacija vremena u Srbiji, leto nam se vraća

Polje povišenog vazdušnog pritiska sve do ponedeljka usloviće pretežno vedro vreme iznad Srbije. Oblaci koji su ovih dana uslovljavali padavine u zemlji izmeštaju se ka Crnom moru, kažu sinoptičari RHMZ-a, a sa jugozapada počinje da struji topliji vazduh i da podiže temperaturu.

Dnanas je samo ponegde u planinskim predelima moguć kratkotrajan pljusak, ali se obilnije padavine ne očekuju. Biće pretežno sunčano i toplije sa najvišom temperaturom od 25 do 29 stepeni,

Prema zvaničnoj prognozi u petak pretežno sunčano i još malo toplije. Jutarnja temperatura od 14 do 18, a maksimalna dnevna od 27 do 31 stepen.

Trend povećanja dnevne temperature nastaviće se i u subotu, kada će masimalne vrednosti biti u intervalu od 28 do 32, a u nedelju i do 33 stepena.

Sudeći po prognozi leto nam se ponovo vraća nakon znatno svežeg i kišovitog juna, koji je u mnogim krajevim Srbije doneo i nevolje, obilne padavine i štetu kako na putnoj infrastrukturi i stambenim objektima, tak na poljoprivrednim kulturama.

Stabilizacija vremena i povratak leta se očekuje i u susednoj Bugarskoj, pa ćemo narednih dana konačno odložiti kišobrane.

Prognoza vremena od 29. juna do 3. jula

Pretežno sunčano. U poslepodnevnim satima ponegde uz promenljivu oblačnost sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Najviša temperatura oko 30 stepeni.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar