VIDEO: Dimitrov – U zavisnosti od epidemiološke situacije u okrugu donosićemo odgovarajuće mere

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nepromenjena, osoba pozitivna na koronavirus danas će biti puštena na kućno lečenje. U Domu zdravlja bez povećanog broja pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija, kovid ambulanta od danas radi 24 sata. U zavisnosti od epidemiološke situacije u Pirotskom okrugu donosiće se adekvatne mere, trenutno nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja na teritoriji opštine. Starijim osobama i hroničnim bolesnicima preporuka da izbegavaju kontakte i da nose maske. Stručno-operativni tim pri Opštinskom štabu za vanredne situacije i Služba za pomoć i podršku u kući ponovo aktivirani. Gradska pijaca prestaje sa radom do daljnjeg.

Jedna osoba u Dimitrovgradu koja je pozitivna na COVID-19 i koja je smeštena na Infektivnoj klinici u Nišu, danas će najverovatnije biti puštena na kućno lečenje, a svi njeni kontakti su već izolovani. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju, Dimitrov kaže da je u zemlji registrovan popriličan broj zaraženih virusom COVID-19, ali što se tiče Pirotskog okruga, iako je stanje nesigurno zbog pojave pojedinačnih slučajeva, situacija je pod kontrolom i u pirotskoj bolnici se ne beleži veći broj pacijenata. Situacija se, kako kaže, neprekidno prati i u zavisnosti od toga biće donošene odgovarajuće mere. Navodi da u Domu zdravlja nema povećanog broja pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija i dodaje da kovid ambulanta od danas radi 24 sata.

Predsednik opštine kaže da Stručno-operativni tim pri Opštinskom štabu za vanredne situacije od ponedeljka nastavlja sa svakodnevnim izveštajima o aktuelnom stanju u Dimitrovgradu, a javnost će, kako kaže, putem lokalnih medija biti blagovremeno upoznata sa situacijom u gradu.

Služba za pomoć i podršku u kući će ponovo biti aktivna, ali ne zbog toga što će nekome biti zabranjeno kretanje, već iz razloga da se nađe na usluzi ljudima koji budu u kućnoj izolaciji, rekao je Dimitrov.

Nakon što je minulog petka otvorena, gradska pijaca će usled pogoršanja situacije u gradovima odakle dolazi najveći broj prodavaca, ponovo biti zatvorena i neće raditi sve dok se stanje u južnim krajevima zemlje na poboljša, istakao je Dimitrov.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jun 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar