a

Pravo letnje vreme je pred nama

Srbija je pod uticajem povišenog vazdušnog pritiska, pa će u većini mesta preovlađivati sunčano vreme. Tako su se kalendar i vremenske prilike napokon uskladili, pa je pred nama pravi letnji dan – biće pretežno sunčan, posle podne i uveče na jugozapadu mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, kažu u RHMZ-u. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni. Najviša dnevna temperaura u intervalu od 27 do 31 stepeni.

Pravo letnje vreme biće i tokom vikenda i još toplije. U subotu jutarnja temperatura od 14 do 21, a maksimalna dnevna od 29 do 32 stepena. U nedelju temperatura u jutarnjim satima od 15 do 22, a najviša od 29 do 33 stepena.

Sinoptičari za ponedeljak najavljuju pretežno sunčano i toplo. Prolazno naoblačenje se očekuje sredinom dana u severnim, a tokom noći u ostalim predelima prolazno naoblačenje i osveženje, ponegde sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura od 30 na severu do 33 stepena na jugu i jugoistoku zemlje.

Prognoza za period od 30. juna do 4. jula

Prema zvaničnoj prognozi, biće pretežno sunčano sa pojavom popodnevnih pljuskova uglavnom u planinskim, a krajem perioda i u ostalim predelima.

I u susednoj Bugarskoj narednih dana biće sunčano i toplo vreme.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar