Pravo letnje vreme je pred nama

Srbija je pod uticajem povišenog vazdušnog pritiska, pa će u većini mesta preovlađivati sunčano vreme. Tako su se kalendar i vremenske prilike napokon uskladili, pa je pred nama pravi letnji dan – biće pretežno sunčan, posle podne i uveče na jugozapadu mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, kažu u RHMZ-u. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni. Najviša dnevna temperaura u intervalu od 27 do 31 stepeni.

Pravo letnje vreme biće i tokom vikenda i još toplije. U subotu jutarnja temperatura od 14 do 21, a maksimalna dnevna od 29 do 32 stepena. U nedelju temperatura u jutarnjim satima od 15 do 22, a najviša od 29 do 33 stepena.

Sinoptičari za ponedeljak najavljuju pretežno sunčano i toplo. Prolazno naoblačenje se očekuje sredinom dana u severnim, a tokom noći u ostalim predelima prolazno naoblačenje i osveženje, ponegde sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura od 30 na severu do 33 stepena na jugu i jugoistoku zemlje.

Prognoza za period od 30. juna do 4. jula

Prema zvaničnoj prognozi, biće pretežno sunčano sa pojavom popodnevnih pljuskova uglavnom u planinskim, a krajem perioda i u ostalim predelima.

I u susednoj Bugarskoj narednih dana biće sunčano i toplo vreme.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar