VIDEO: Dimitrov – Obavezno nošenje maski u ustanovama i javnim preduzećima u sistemu lokalne samouprave

Na sednici Stručno-operativnog tima pri Štabu za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad sagledana je aktuelna epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Pirotskom okrugu i Srbiji i u skladu sa time doneti su određeni zaključci i preporuke u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Predsednik opštine Vladica Dimitrov se neposredno nakon zasedanja obratio lokalnim medijima. On je kazao da u Dimitrovgradu za sada registrovan jedan pozitivan slučaj na COVID-19 i njegovi kontakti se nalaze u kućnoj izolaciji. U Domu zdravlja, prema njegovim rečima, nema povećanog broja ljudi sa simptomima respiratornih infekcija.

Predsednik opštine ističe da za sada nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja u opštini, ali da će od sada pa nadalje biti obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru u ustanovama i javnim preduzećima koja su u sistemu lokalne samouprave. Svim građanima se preporučuje da obavezno nose maske i u svim objektima gde postoji veća cirkulacija ljudi.

Kupališna sezona u Dimitrovgradu koja je trebala da bude otvorena u sredu, 1. jula, kako kaže Dimitrov, biće odložena i zavisiće od narednog zasedanja republičkog Kriznog štaba, na kome će se doneti određene mere za javna kupališta i bazene na teritoriji cele zemlje.

On kaže da će turnir u malom fudbalu najverovatnije biti odložen, a gradska pijaca će biti zatvorena do daljnjeg. Što se tiče ugostiteljskih objekata, Dimitrov apeluje na građane da koriste letnje bašte jer je u njima, kako ističe, mogućnost prenosa virusa daleko manja nego u zatvorenom prostoru. Opštinski štab će u zavisnosti od epidemiološke situacije, prema njegovim rečima, do kraja nedelje dati preporuku Skupštini opštine da donese odluku o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali, kako kaže, zatvaranja neće biti.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jun 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar