Zaseda republički Krizni štab, očekuju se nove mere protiv širenja epidemije COVID-19

Krizni štab za suzbijanje širenja koronavirusa zaseda danas i najverovatnije će biti donete nove mere zbog povećanja broja zaraženih, javlja RTS.

Očekuje se da će se nove mere odnositi na žarišta, a ne na celu teritoriju Srbije. Prema najavama, najverovatnije će biti ograničen rad restorana, kafića i noćnih klubova. Moguće je i da će maske, pored javng prevoza, biti obavezne i u zatvorenom prostoru. Ne očekuje se ponovno uvođenje zabrane kretanja.

U Srbiji je do sada ukupno registrovano 14.046 pozitivnih na koronavirus, od čega u nedelju 29. juna do 15:00 sati – 254 nova slučaja.

Zaraženo 210 studenata

Dr Marija Obradović, direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, kaže za RTS da im se sve više studenata javlja sa respiratornim tegobama, a 210 ih je do sada bilo pozitivno na COVID-19.

Prema njenim rečima, od studenata kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa četvrtina je iz studentskih domova, ostali su iz privatnog smeštaja i svojih domova.

Dr Stojanović: Proširen spisak simptoma

Direktor Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković” dr Aleksandar Stojanović kaže da je proširen spisak simptoma, pridodati su osip, dijareja, mučnina.

Kaže da se ne čeka dugo na test na koronavirus, zahvaljujući novootvorenim kovid ambulantama.

Izvor: RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar