a

IZBORI 2020: SNS u Dimitrovgradu osvojio 64,76 odsto glasova na osnovu preliminarnih konačnih rezultata parlamentarnih izbora

Nakon ponovljenih parlamentarnih izbora, objavljeni su preliminarni konačni rezultati izbora za poslanike Narodne skupštine Srbije za opštinu Dimitrovgrad.

Lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” osvojila je najviše glasova – 3.562 (64,76%) od 5.500 izašlih birača.

Izbornoj listi “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije” pripalo je 560 glasova (10,18%).

List “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” osvojila 234 glasa (4,25%), a “Aleksandar Šapić – pobeda za Srbiju” 189 glasova (3,44%).

Lista “Suverenisti” dobila je 118 glasova (2,15%), dok je lista”Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana” osvojio 110 glasova (2%).

RIK je najavio da će konačni rezultati izbora u Srbiji biti poznati do kraja ove nedelje.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar