a

IZBORI 2020: SNS-u većina i na ponovljenom glasanju na parlamentarnim izborima

U Srbiji su juče održani ponovljeni parlamentarni izbori na 234 biračka mesta, a oko 200 hiljada birača odlučivalo je da li će još neko preći cenzus. Na teritoriji opštine Dimitrovgrad, glasanje za poslanike u republičkom parlamentu ponovljeno je na biračkom mestu broj 11, u prigradskom naselju Beleš.

This image has an empty alt attribute; its file name is 18-1024x683.jpg

Prema podacima Radnog tela republičke izborne komisije, pobedu je odnela lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, za koju je glasalo 293 birača (74.18%). Za listu “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije” glasalo je 34 građana (8.61%), dok je treća lista “dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” osvojila ukupno 19 glasova (4.81%).

U Belešu je u birački spisak upisano ukupno 678 birača, a glasalo je njih 395. Važećih listića je bilo 380, nevažećih 15, neupotrebljenih 283, potvrdio je za portal FAR Dragan Golubov, koordinator radnog tela za sprovođenje parlamentarnih izbora.

T. Petrov

Foto: T. Petrov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar