a

Vladica Dimitrov: Stanje u Dimitrovgradu nepromenjeno, apel mladima da poštuju preporuke

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je stabilna. Iako je u Srbiji registrovan popriličan broj zaraženih u gradu je situacija pod kontrolom, rekao je za FAR predsednik opštine Vladica Dimitrov. U Dimitrovgradu se neće proglašavati vanredna situacija, sve dok je stanje pod kontrolom, naveo je on, ali i dodao da ne smemo biti opušteni, jer je virus prisutan u populaciji i da treba da se sprovode odgovarajuće mere.

Dimitrov je uputio apel mladima i njihovim roditeljima da mladima skrenu pažnju, kako bi izbegavali druženje u zatvorenom prostoru, s obzirom da je virus jako raširen među mlađom populacijom.

“Apelujemo na svest samih sugrađana da govore svojoj deci da se ne mešaju sa vršnjacima u zatvorenom prostoru. Ljudi u Dimitrovgradu su i dalje opušteni. Bez obzira što apelujemo da se neke mere poštuju, one se poštuju u ustanovama lokalne samouprave, samo gde postoji nekakav vid kontrole, dok ih privatni poslodavci, ugostitelji, vlasnici prodavnica ne poštuju” – dodao je Dimitrov.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar