a

Za vikend varljivo i promenljivo – smena sunca, oblaka i kiše

Sinoptičari kažu da će u subotu između većeg dela Balkanskog poluostrva biti promenljivo i nestabilno.

Na teritoriji Srbije, prema podacima RHMZ-a, u pojedinim krajevima moguće su kratkotrajne vremenske nepogode i obilnije padavine. Za kratko vreme može pasti između 20 i 40 litara kiše. Vetar slab i umeren severozapadni. Prijatnije temperaure u odnosu na prethodne dane – od 26 do 29 stepeni.

U prestonici Srbiji smejivaće se sunce, kiša i pljuskovi s grmljavinom. Maksimalna temperatura do 28 stepeni. Meteorolozi slične vremenske prilike najavljuju za područje Novog Sada, Kragujevca i Niša.

I u nedelju oblačno, mestimično s kišom. Jutarnja temperatura od 15 do 20, a najviša dnevna od 26 do 29 stepeni. Lokalno se očekuje padavine od oko 20 i više litara kiše

Varljivo i promenljivo vreme sa dosta oblaka očekuje se sve do utorka, a od srede stabilizacija – temperature će biti oko prosečnih vrednosti za jul, a dani će biti sa više sunca.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar