Od ponedeljka Grčka zatvara granice za srpske turiste

Grčka od ponedeljka, 6. jula, ujutru od 6:00 sati, ponovo zatvara granice za državljane Srbije. To je za televiziju N1 potvrdio ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Kako prenosi Fonet, Grčka je takvu odluku donela zbog opšte epidemiološke situacije u Srbiji, ali i velikog broja ljudi iz Srbije koji su u Grčkoj pozitivni na koronavirus.

RTS, pak, prenosi da tu informaciju nisu mogli da potvrde u grčkom Ministarstvu inostranih poslova, te da je ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao da se takva odluka razmatra i da postoji šansa da se to i dogodi.

T. Petrov (izvor: RTS / N1 / Fonet)

Foto: DIP Production

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar