U Srbiji još 6 preminulih osoba i 289 novozaraženih

U poslednja 24 časa od posledica koronavirusa preminulo je još 6 osoba, saopšteno je na sajtu covid19.rs. Ukupan broj žrtava od početka epidemije je 317.

Prema poslednjim informacijama, na koronavirus je testirano 7.872, a registrovano je 289 novoobolelih. Na respiratoru su 93 osobe.

U Srbiji je potvrđeno ukupno 16.420 slučajeva infekcije, a procenat smrtnosti je 1.93%.

Infektolog Goran Stevanović upozorio je građane da je sve veći broj pacijenata između 30 i 50 godina sa ozbiljnom kliničkom slikom i ozbiljnim pneumonijama. On je apelovao na građane da se jave kovid ambulantama čim se pojave simptomi i redovno javljaju ukoliko im se stanje pogorša, kako bi na vreme bili upućeni na dalje lečenje.

“Sada su kliničke slike takve da zahtevaju dugotrajniju terapiju i to su razlozi zašto su nam potrebni dodatni bolnički kapaciteti. Trudimo se da idemo bar jedan dan ispred epidemije i da niko od pacijenata ne ostane bez mesta u bolnici. Sigurno ćemo to uspeti u naredna dva tri dana, a u narednom periodu zavisi od svih nas i poštovanja svih mera”, naglasio je za N1 direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije.

Izvor: covid19.rs / N1

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar