a

Trinaest preminulih, raste broj pacijenata na respiratorima

U poslednja 24 časa u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo 13 osoba, saopšteno je na sajtu covid19.rs. Ukupan broj žrtava od početka epidemije je 330.

Prema poslednjim informacijama registrovano je 299 novozaraženih, a testirano je 8.287 pacijenata. Na respiratoru su njih 110.

U Srbiji je do danas potvrđeno 16.719 slučajeva infekcije, procenat smrtnosti je 1.97 odsto.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je nepovoljna epidemiološka situacija u Beogradu i da nema indikacija da se ona popravlja, ali da se drži pod kontrolom. On je za televiziju Prva rekao da je povećan broj ljudi koji dolaze na testiranje u kovid ambulante u Beogradu.

Studenti koji čekaju rezultate na Covid-19 se za sada vraćaju, to jest ne zadržavaju na bolničkom lečenju. Prema njegovim rečima, sada nema restriktivnih mera i vrlo je teško i malo moguće da se takve mere ponovo donose.

“U slučaju da dođe do kolapsa zdravstvenog sistema nema druge mere osim karantina. Zamena za zaključavanje je nošenje maski”, rekao je on. Kon je dodao da ako svi nosimo zaštitne maske nema mogućnosti da dođe do slučajne infekcije.

Izvor: covid19.rs / N1

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar