a

VIDEO: Đurov – Konstitutivna sednica SO Dimitrovgrad 20. avgusta

U svojstvu predsednika Skupštine opštine u prethodnom sazivu, Zoran Đurov je danas zakazao konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta za 20. avgust, u 10:00 sati, u velikoj sali Centra za kulturu.

Đurov je u izjavi za FAR rekao da je uputio poziv svim odbornicima koji su na lokalnim izborima u Dimitrovgradu osvojili mandate, ukupno 29.

Istakao je da će na zasedanju najpre biti razmatran izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim lokalnim izborima u Dimitrovgradu. Zatim će, kako kaže, biti imenovan verifikacioni odbor, koji će potvrditi mandate odbornicima u lokalnom parlamentu, nakon čega će, prema njegovim rečima, uslediti polaganje zakletve.

Navodi da će na sednici biti izabran predsednik Skupštine opštine, njegov zamenik, a biće imenovan i sekretar. Zatim će, kako kaže Đurov, biti konstituisana Skupština opštine Dimitrovgrad u novom sazivu.

Đurov napominje da je rok za izbor izvršnih organa lokalne samouprave, predsednika opštine, njegovog zamenika i pet članova Opštinskog veća, najkasnije 30 dana od dana konstituisanja lokalnog parlamenta.

Podsetimo, na lokalnim izborima u Dimitrovgradu najviše odborničkih mesta voljom građana dobila je lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” – 19. Zatim slede liste “Demokratska partija Bugara – Nebojša Ivanov” sa 4, “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)” sa 3 i “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbije (JS)” sa 2. Jedan mandat osvojila je GG ”Feniks Caribrod”, radom i istinom za stabilnu porodicu, Milko Sokolov – Ganja.

Čujte detalje u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar