Zbog najavljenih mera protest pred Skupštinom Srbije, policija bacila suzavac

Posle najave policijskog časa u vreme narednog vikenda i zabrane okupljanja više od pet ljudi od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Beograđani su  blokirali raskrsnicu Takovske ulice, Bulevara kralja Aleksandra i Kneza Miloša i deo Trga Nikole Pašića kod zgrade Skupšine Srbije.

Oni su se okupili u znak protesta protiv mera koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odnosno uvođenja policijskog časa u Beogradu tokom ovog vikenda.

Kako javlja Beta, među okupljenima su i predstavnici organizacije „Građanski otpor“, kao i neki od članova „Ne davimo Beograd“. U blizini je parkirano vozilo policije. Okupljeni skandiraju protiv Vučića.

Na raskrsnici se pojavio i bivši poslanik „Dveri“ Srđan Nogo, a okupljeni su počeli da mu skandiraju “Idi kući Nogo”.

Deo okupljenih je oko 22 i 30 uspeo da uđe u hol skupštine nakon čega ih je policija potisnula i izbacila iz zgrade parlamenta. Među onma koji su upali u skupštinu bio je i bivši narodni poslanik Srđan Nogo.

Posle upada u hol skupštine policija je na okupljene bacila suzavac

Kako javlja televizija N1 kod zgrade vlade se nalaze jake policijske snage. Protestu se  i dalje pridružuju građani, među kojima je i veća grupa studenata iz Studentskog grada, koja je krenula sa Novog Beograda prema centru kako bi podržala građane ispred skupština.

Izvor: Beta / N1

Foto: danas.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar