Više povređenih i uhapšenih posle protesta i sukoba kod Skupštine Srbije

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je za RTS da je policija tokom sinoćnjih protesta „krajnje uzdržano reagovala“, te da je oko 23:00 časa upotrebila hemijska sredstva. Povređeno je najmanje 43 policajaca i 17 demonstraanata. Uhapšene 23 osobe zbog nereda, rekao je Rebić i dodao da je zapaljeno pet policijskih vozila i da su povređena su i tri konja.

Ispred zgrade Skupštine Srbije jutros se se nalazi kordon policije. Pripadnici MUP-a raspoređeni su i ispred drugih važnih institucija u Beogradu, kao i na pojedinim većim raskrsnicama, navodi Fonet.

Da podsetimo, građani nezadovoljni najavljenim merama okupili su se u utorak oko 20:00 časova pred Skupštinom Srbije protestujući zbog najavljenog uvođenja policijskog časa.

Nešto posle 22:00 časa grupa građana je ušla u Skupštinu Srbije, nakon čega je intervenisala policija i posle petnaestak minuta ih potisnula van parlamenta, pošto je bacila suzavac.

Tada se najveći deo okupljenih povukao sa platoa ispred zgrade parlamenta ka fontani na Trgu Nikole Pašića i ka Pionirskom parku i prema Bulevaru kralja Aleksandra i Kosovskoj ulici.

Jedna grupa učesnika protesta nastavila je da se sukobljava sa policijom, bacajući kamenje i delove polomljenih saobraćajnih znakova, navodi N1.

Ispred zgrade Skupštine Srbije je došla i policijska konjica, koja je krenula na demonstrante, ali su u jednom trenutku demonstranti sa bakljama uspeli da potisnu te policajce na konjima, piše N1.

Suzavac je bačen i ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici, a bilo je sukoba i paljena kontejnera i ispred crkve Svetog Marka.

Posle višečasovnih sukoba policija je uspostavila kontrolu oko 2:00 sata posle ponoći.

Izvor: RTS / N1 / Fonet / Danas / Beta

Foto: Tanjug / N1 / Nikola Anđić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar