U gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” raspoređeno 48 učenika, prvi upisni krug danas i sutra, drugi 13. jula

Nakon popunjavanja lista želja i objavljivanja rasporeda po obrazovnim profilima u srednjim školama, u Gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu raspoređeno je ukupno 48 učenika koji će na jesen krenuti u prvi razred.

Direktor dimitrovgradske gimnazije Bratislav Stamenov je kazao za FAR da je najviše đaka raspoređeno u gimnazijskom odeljenju na srpskom jeziku – 28. Drugo gimnazijsko odeljenje koje nastavu izučava na bugarskom jeziku trenutno broji devet učenika, navodi Stamenov i dodaje da je još sedmoro budućih srednjoškolaca raspoređeno u odeljenje sa obrazovnim profilom turistički tehničar, a svega troje na trogodišnjem smeru trgovac.

This image has an empty alt attribute; its file name is 158-1024x683.jpg

Direktor ustanove ističe da se upis odvija uz sve preventivne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije koronavirusa, Navodi da se đacima na ulazu u školu meri temperatura i dezinfikuju ruke a, kako kaže, obavezno je nošenje maski i držanje distance.

Prema njegovim rečima, učenici moraju lično da dođu u gimnaziju kako bi se upisali, zbog otežanog pristupa portalu e-Uprava preko koga se vrši elektronski upis.

Danas i sutra se odvija prvi upisni krug, dok je u ponedeljak, 13. jula, drugi rok za upis u srednje škole.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar