VIDEO: Dimitrov – Situacija u Dimitrovgradu stabilna, neophodno odgovorno ponašanje i poštovanje mera

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna, rezultati testiranih osoba se još uvek iščekuju. U kovid ambulanti pri Domu zdravlja nije bilo novih uzorkovanih pacijenata na COVID-19. Iz Opštinskog štaba apel na odgovornost i poštovanje svih preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja epidemije koronavirusa. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov kaže da je virus prisutan u populaciji i da je u ovom trenutku veoma bitno da se u Dimitrovgradu zadrži postojeće stanje. Preduslov za to je da građani shvate ozbiljnost situacije, jer kako kaže, samo na taj način život u gradu će se odvijati nesmetano.

Što se tiče mere koja se odnosi na obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, on kaže, da se ona poštuje striktno u lokalnoj samoupravi i u ustanovama koje su pod njenom ingerencijom. Navodi da se u prodavnicma u Balkanskoj ulici delimično poštuje pomenuta mera, a kao pozitivan primer je naveo BLED u kome, prema njegovim rečima, zaposleni radnici i kupci nose maske.

Dimitrov od sutra najavljuje pojačanu kontrolu komunalnih redara, a u prodavnicama u kojima se ne budu nosile maske, kako ističe, moraće da se organizuje prodaja po principu šaltera.

Isitče da Opštinski štab stalno prati dešavanja u vezi sa epidemijom u Pirotskom okrugu i dodaje da je situacija povoljnija u odnosu na neke druge okruge.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinari: Teodora Petrov / Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar