Jos 330 novih slučajeva COVID-19 u Bugarskoj, od danas dodatne mere protiv širenja koronavirusa

U poslednja 24 sata u Bugarskoj je testirano 3.686 uzoraka od kojih je 330 pozitivno na COVID-19, pokazuju podaci Nacionalnog informacionog portala, koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se navodi da je najviše novih slučajeva registrovano u Sofiji – 140. Time je ukupan broj zaraženih u zemlji povećan na 6.672.

Na bolničkom lečenju su 525 osoba, a 28 je na intenzivnoj nezi. Do sada je ukupno izlečeno 3.229 pacijenata, a u poslednja 24 časa 63.

U poslednja 24 sata registrovana su tri smrtna slučaja, čime se broj preminulih od koronavirusa uvećao na 262.

Aktuelne informacije o epidemiji u svetu možete pogledati OVDE.

Od danas dodatne mere protiv širenja epidemije koronavirusa

Ministar zdravlja Republike Bugarske Kiril Ananijev izdao je novu naredbu kojom od 10. jula na snagu stupaju dodatne protivepidemijske mere. Zbog rasta broja novoinficiranih, svi sportski događaji, na otvorenom i zatvorenom, uključujući i treninge, održavaće se bez prisustva publike.

Zatvaraju se noćni klubovi, diskoteke, barovi i drugi lokali za noćni provod na zatvorenom. Na otvorenom noćni lokali mogu da rade uz popunjenost do 50% ukupnog kapaciteta i držanje fizičke distance od 1,5 m. Na masovnim događajima u zatvorenom i otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje najviše 30 ljudi. Državni organi i institucije pozvani su da u sklopu svojih nadležnosti pojačaju kontrolu sprovođenja i poštovanja mera.

Kompletan tekst Naredbe možete videti OVDE.

Izvor: mh.government.bg / BNR / FAR

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar