Zaplena deviza i alkohola na “Gradini”

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada u prethodna dva dana sprečili da 40.000 evra i 20 litara različitih alkoholnih pića bude ilegalano preneto preko granice.

Kako stoji u saopštenju Uprave carina, jedan od prekršaja otkriven je 8. jula kada je na izlaznu kontrolu tog prelaza došao mercedes francuske registracije, kojim je ka Francuskoj putovala četvoročlana porodica francuskih državljana. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvaro i da svi zajedno imaju oko 12.000 evra. Međutim, u Upravi carina navode, da nisu govorili istinu, jer je vrlo vrzo ustanovljeno da zapravo imaju 72.000 evra.

Tokom kontrole je najpre u torbici 33-godišnjeg vozača automobila pronađeno 7.000 evra. Kasnije je kod njegovog oca pronađeno još 50.000, a kod majke 15.000 evra. Daljom kontrolom se ispostavilo, da su osim deviza propustili da prijave i dva nova televizora, kao i 20 flaša viskija, francuskog konjaka, votke i martinija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 175-1024x683.jpg

Do okončanja postupka zadržano je 32.000 evra, kao i neprijavljeni televizori i piće, navodi Uprava carina.

U drugom slučaju, kako stoji u saopštenju, koji se dogodio 9. jula, za detaljnu kontrolu je izdvojen mercedes nemačkih registarskih oznaka kojim je ka svojoj zemlji putovao 55-godišnji državljanin Turske. Iako je on tvrdio da kod sebe ima samo lični prtljag i oko 8.000 evra, u džepovima bermuda koje je nosio na sebi pronađeno više od 19.000 evra, od čega je uz potvrdu o deviznom prekršaju zadržana gotovo polovina novca, saopšteno je iz Uprave carina Republike Srbije.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar