Jenjavaju protesti u gradovima Srbije

Na platou ispred Skupštine Srbije u Beogradu sinoć se okupilo oko hiljadu demonstranata na šestom po redu protestu protiv vlasti i mera koje je ona preduzela u vezi sa koronavirusom, a nešto posle 23 časa su se razišli. Protest je bio miran i bez incidenata, javio je N1.

Sem okupljenih građana i novinarskih ekipa nije bilo velikog broja policajaca. Iza zgrade Parlamenta je stajala konjička jedinica policije, kordoni i marice.

Mirni protesti građana održani su sinoć, osim u Beogradu, i u nekoliko drugih gradova Srbije.

Građani su se okupili i u Nišu, Kruševcu i Čačku. Ispred zgrade Gradske uprave u Čačku postavljena je kutija u kojoj su simbolično sakupljali pomoć za čačansku bolnicu.

Kruševljani koji su se peti dan zaredom odazvali pozivu upućenom preko društvenih mreža, okupili su se u 19:00 sati u centru grada, kod spomenika Kosovskim junacima kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u zemlji, javio je Fonet.

U Kragujevcu sinoć nije bilo okupljanja na platou ispred gradske skupštine, iako je bilo najava, javlja RTS.

Građani su se okupili u Nišu, a napravljena i protestna šetnja. Protest je protekao mirno, a Nišlije su ponovo pozvale policiju da „promeni stranu“ i stane uz svoj narod, javile su Južne vesti.

U Novom Sadu manja grupa ljudi odlučila je da i šesto veče zaredom dođe na Trg slobode, javlja Radio 021.

 Izvor: N1 / Fonet / Beta, / RTS / Južne vesti / Radio 021

Foto: N1

 

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar