VIDEO: Dimitrov – Nalazi za dve osobe iz Dimitrovgrada negativni, još jedno lice sunnjivo na COVID-19

Rezultati testova za dve osobe iz Dimitrovgrada za koje se sumnjalo na infekciju koronavirusom su negativni, dok je danas na analizu poslat uzorak za još jedno lice. Epidemiološka situacija u gradu je povoljna zbog preduzetih mera i građana koji ih se pridržavaju. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov je naglasio da će se u toku ove nedelje vršiti pojačana kontrola nošenja maski u zatvorenom prostoru, pogotovo u prodavnicama, dok će komunalni redari, prema njegovim rečima, kontrolisati i prodavce sa strane koji prodaju svoje proizvode na uličnim tezgama u Dimitrovgradu.

Kaže da ugostitelji za sada poštuju meru Opštinskog štaba, koja se odnosi na to da unutrašnje jedinice restorana i kafića rade do 20:00 časova, a nakon toga samo bašte.

Za nepoštovanje preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja epidemije koronavirusa usledića kazne, kaže Dimitrov i dodaje da ukoliko se epidemiološka situacija pogorša biće rigoroznih ograničenja.

Kako ističe, da se nepovoljna situacija u Pirotskom okrugu, pogotovo u Pirotu, ne bi prenela i na Dimitrovgrad, Opštinski štab za vanredne situacije stalno prati stanje i pravovremeno će izveštavati javnost o svim eventualnim promenama epidemiološke situacije u okrugu.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar