Gradina: Preko 100.000 funti u hlebu, čipsu, vlažnim maramicama, pampers pelenama…

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina”, u saradnji sa policijom, sprečili jednu četvoročlanu porodicu da preko granice prenese više od 100.000 neprijavljenih funti skrivenih u gotovo svim stvarima koje su poneli sa sobom na put, saopštava Uprava carina Republike Srbije.

Neprijavljene funte su se tako našle čak i u vekni hleba, ali i u kesici čipsa, pakovanjima vlažnih maramica, kuhinjskih krpa, higijenskih uložaka, pampers pelena, pa i u deterdžentu za pranje veša, stoji u saopštenju.

Prekršaj je otkriven sinoć oko 21:00 sat, na izlazu iz zemlje, a za detaljan pregled izdvojen je „audi“ britanskih registarskih oznaka, kojim je ka Turskoj putovala četvoročlana porodica britanskih državljana (roditelji sa dvoje dece). Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, roditelji su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno oko 9-10.000 evra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 210-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 211-1024x683.jpg

Ispostavilo se, međutim, kak kažu u Upravi carina, da novca ima znatno više, jer čim su carinici započeli kontrolu, najpre su u kesi sa hranom pronašli veknu hleba, „nafilovanu“ svežnjevima novčanica. Zatim su sakrivene funte pronađene i u kesici čipsa, kao i u originalnim pakovanjima pampers pelena, vlažnih maramica, higijenskih uložaka, deterdženta za pranje veša i među kuhinjskim krpama.

Tako je u prtljagu otkriveno ukupno 101.705 funti, da bi potom i u torbici 46-godišnjeg vozača carinici pronašli još 6.650 evra. Svakom članu porodice vraćen je iznos u protivvrednosti od 10.000 evra (ukupno 40.000 evra), dok je ostatak od 71.555 funti zadržan do okončanja prekršajnog postupka, navodi Uprava carina.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar