Novo osipanje protesta u Srbiji

Na sedmom protestu ispred Skupštine Srbije u Beogradu okupilo se nekoliko stotina ljudi, znatno manje nego prethodnih dana. Skup je protekao bez incidenata.

Kako je javio Fonet okupljeni građani razgovarali su sa liderima Dveri i pokreta Dosta je bilo Boškom Obradovićem i Sašom Radulovićem, kao i sa Srđanom Nogom, a za razliku od prethodnih dana nije bilo skandiranja na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Učesnicima protesta deljeni su leci sa pozivom da se sutra okupe ispred Upravnog suda, koji bi trebalo da razmatra žalbe pokreta Dosta je bilo povodom parlamentarnih izbora.

Ispred Skupštine Srbije sinoć nije bilo policije, ali ih je bilo iza zgrade, u Kosovskoj ulici.

Uz povike „Izađite napolje“, „Krizni štab ostavke“ i „Niš, Niš, budi se“, šetali su demonstranti niškim ulicama šesto veče zaredom. Okupljanje je počelo ispred zgrade gradske Skupštine i uz drugačiju rutu u odnosu na prethodne večeri. Šetnja je završena ispred Gradske kuće gde su građani na stepenicama ostavili toalet-papir sa porukama „Glasački listići“ i „Vaše diplome“, navode Južne vesti.

Miran protest održan je i u Čačku, gde se mali broj ljudi okupio ispred Gradske uprave u tom gradu, kao i Kruševcu gde se šesto veče zaredom, grupa Kruševljana okupila oko 19:00 sati kako bi iskazala nezadovoljstvo stanjem u zemlji i uputila poruku solidarnosti demonstrantima u Beogradu, prenela je RTS.

Pre svih tih okupljanja održan je protest ispred Centralnog zatvora u Beogradu, gde se okupila grupa pristalica opozicije sa zahtevom da se puste svi uhapšeni tokom proteklih protesta u Beogradu.

Izvor: Fonet / RTS / Južne vesti / Beta

Foto: N1

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar