a

U sredu toplo, krajem dana u planinskim predelima Srbije mogući pljuskovi

Srbija će biti pod uticajem anticiklona iz oblasti Atlantika, koji će uslovljavati uglavnom sunčano i vedro vreme. Tako će petnaestog julskog dana biti toplije sa maksimalnom temperaturom od 27 do 30 stepeni. Međutim, sinoptičari za popodnevne i večernje sate u planinskim predelima zemlje najavljuju retku pojavi kratkorajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, promenljivog smera.

U Beogradu sunčano i toplo sa najvišom temperaturom do 28 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u četvrtak toplo. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni. Tokom prepodneva pretežno sunčano, a u popodnevnim satima promenljivo oblačno sa pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Od petka do nedelje biće promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 20 do 24 stepena.

Od ponedeljka meteorolozi najavljuju pretežno sunčano i toplije vreme, Dnevna temperatura u postepenom porastu.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Podeli vest
Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar