Vučić: Pre kraja godine Srbija će imati vakcinu protiv koronavirusa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će Srbija pre kraja godine imati vakcinu protiv koronavirusa, navodeći da su u toku razgovori sa “jednom zemljom” koja već daje vakcinu ljudima. prenosi N1.

Vučić je prilikom posete gradilištu Instituta za kardio-vaskularne bolesti u Beogradu, “Dedinje 2”, rekao da će ta vakcina biti “spas za Srbiju i za našu ekonomiju”.

Vučić je rekao da zbog privrednih posledica pandemije, u Srbiji “neće biti lako, ali će biti bolje nego u svim drugim evropskim zemljama”.

“Sitaucija u Srbiji nije laka, ali je lakša nego bilo gde u Evropi. I neka građani slobodno troše svoj novac, neće im nedostajati plate ni penzije i neće kasniti ni jedan dan”, kazao je Vučić.

On je rekao da Srbija ima stopu od 57 odsto javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod i da ta stopa “ne skače”.

“Srbija će podneti krizu ne lako, ali lakše nego svi naši susedi, i lakše nego većina drugih u Evropi, i po stopi rasta i po stopi javnog duga i po stopi zaposlenosti odnosno nezaposlenosti. I po tome da nećemo smanjivati plate i penzije”, kazao je Vučić i ocenio da je finansijski sistem Srbije stabilan.

Rekao je i da se nada da će pre kraja ove sedmice da se smanjuje broj zaraženih.

“Trebalo bi i da rezultati testova stižu brže i moramo da sve ubrzamo tako da rezultati stižu do 24 sata”, naveo je Vučić.

Vučić je najavio da će Institut za kardio-vaskularne bolesti “Dedinje 2” biti završen do juna iduće godine i da će to biti “ubedljivo najbolja i najmodernija takva bolnica u regionu”, sa 270 kreveta, a planira se da će imati i mesto za sletanje helikoptera.

Izvor: N1 / Beta / Fonet

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar